Hylte/Halmstads tränare Almir Ljutovacs familj har drabbats av covid-19, men alla är nu på benen igen.
Hylte/Halmstads tränare Almir Ljutovacs familj har drabbats av covid-19, men alla är nu på benen igen. Bild: Jari Välitalo

Elittränare friskförklarad efter coronasjukdomen

Hylte/Halmstads tränare Almir Ljutovac drabbades i förra veckan av coronaviruset, men är nu frisk igen och tillbaka när herrlaget tränar på torsdag kväll.
– Det känns skönt att ha det gjort, säger Ljutovac.

ANNONS
|

Almir Ljutovac insjuknade förra måndagen och efter ytterligare någon dag konstaterades covid-19.

Men efter en vecka med lindriga symptom är H/H-tränaren på benen igen och friskförklarades på onsdagen.

– Det känns skönt att kunna lämna huset. Det har varit en väldigt långtråkig tid och det känns bra att alla i familjen nu är friska, säger Almir Ljutovac.

Han fortsätter:

– Jag har klarat mig rätt bra. Lukt och smak försvann i 3-4 dagar och då kände jag inte vad jag åt – inte ens om det var vitlök. Sjukt egentligen, men nu är jag helt återställd.

Två spelare i Hylte/Halmstad kände sig krassliga i förra veckan och testades, där en har fått negativt besked. Nu väntar klubben svar från tre spelare som alla har testas för covid-19.

ANNONS

– Vi har en spelare som inte har haft någon smitta och inte heller några fler konstaterande fall. Nu håller vi på att testa av så att vi förhoppningsvis är fräscha till helgen, säger ordföranden Mårten Johansson.

Förra helgens elitseriematch mot Floby ställdes in och är flyttad till den 28 november. Däremot kommer lördagens hemmamatch mot Lund att spelas.

– Tanken är att vi ska avverka den och slippa stapla uppskjutna matcher på hög. Målet är att vi ska försöka spela oss fram till en GP-plats efter jul.

I Hylte/Halmstads damlag är alla just nu friska.

LÄS MER: H/H:s tränare har testat positivt för coronaviruset

ANNONS