Ewa Kalinowska bärgade sitt femte raka SM-guld

Hylte/Halmstad-veteranen Ewa Kalinowska kan lägga ytterligare ett SM-guld i prisskåpet. När beachvolley-SM i Tylösand inleddes kunde ingen rå på henne och partnern Jacqueline Sebetovska.
– Det är alltid kul att vinna. Man njuter av varje boll man spelar, ler Kalinowska.

ANNONS
|

Hylte/Halmstad-profilen Ewa Kalinowska bärgade under måndagen sitt femte raka SM-guld i veteranklassen 35+ damer. Tillsammans med Jacqueline Sebetovska (Malmö BC) var man tämligen överlägsna när beachvolley-SM i Tylösand inleddes.

– Det är femte året i rad som jag tävlar i den här klassen och det är också min femte raka vinst. Sen är det tredje året i rad som jag spelar tillsammans med Jacqueline. Det gick så bra första året så vi bestämde oss för att fortsätta spela tillsammans, säger Kalinowska.

– Det är alltid kul att vinna. Man njuter av varje boll man spelar.

Beachvolley-SM avgörs för tredje året i rad på stranden i Tylösand och pågår fram till och med den 2 augusti. I år blir evenemanget, på grund av den rådande coronapandemin, i en betydligt mindre skala. Ingen publik kommer att vara tillåten på plats och antalet klasser och deltagare är färre i år än vad det brukar vara.

ANNONS

– Det brukar vara en folkfest, men det blir det inte i år på grund av coronaläget. Det blir ett evenemang för spelarna helt enkelt, för att man ska kunna utse en svensk mästare även 2020, sa Rasmus Jonsson, arrangör och förbundskapten för herrlandslaget, till HP-sporten tidigare i somras.

Elitklasserna i årets SM kommer att avgöras från den 30 juli till 1 augusti i både dam och herr. Mellan 1 augusti och 2 augusti avgörs mixed.

ANNONS