Per-Erik Dalqvist vann SM-guld med Hylte/Halmstads herrar 2018. Nu är han klar som ny tränare för Engelholms damer – som nyligen förlorade SM-finalen mot Hylte/Halmstad.
Per-Erik Dalqvist vann SM-guld med Hylte/Halmstads herrar 2018. Nu är han klar som ny tränare för Engelholms damer – som nyligen förlorade SM-finalen mot Hylte/Halmstad. Bild: Mathilda Ahlberg

Hylte/Halmstads guldtränare tar över hos ärkerivalen

Herrlandslagets förbundskapten Per-Erik Dalqvist – som ledde Hylte/Halmstads herrar till SM-guld 2018 – är tillbaka i svensk klubblagsvolleyboll.

ANNONS
LocationÄngelholm|
|

Men den här gången ger Per-Erik Dalqvist sig in på damsidan och är klar som ny tränare för Engelholm – med uppdraget att vinna tillbaka SM-guldet från just Hylte/Halmstad.

– Han har höga ambitioner och vet vad det innebär att ingå som en del i vårt koncept. När vi sonderade terrängen kände vi i organisationen att det här är en person som kan bära vår satsning vidare, säger Engelholms sportchef Fredrik Tågsjö till Helsingborgs Dagblad.

Dalqvist kommer närmast från finska herrlaget Raision Loimu. Han efterträder Patrick Aparicio, som lämnar Engelholm efter tre säsonger som har resulterat i ett SM-guld och ett silver.

ANNONS

LÄS MER:Nya vändningen – guldhjälten tackar nej till blågul comeback

ANNONS