Hylte/Halmstads Dalila-Lilly Topic (tvåa från vänster) och Hanna Hellvig (längst till höger) jublar efter SM-guldet. Nu är duon tillsammans med Klara Andersson (saknas på bilden) uttagna till ett EM-förberedande läger.
Hylte/Halmstads Dalila-Lilly Topic (tvåa från vänster) och Hanna Hellvig (längst till höger) jublar efter SM-guldet. Nu är duon tillsammans med Klara Andersson (saknas på bilden) uttagna till ett EM-förberedande läger. Bild: MATHIAS BERGELD

Tre H/H-guldhjältar med chans på EM

De vann dubbla guld med Hylte/Halmstad den gångna säsongen. Nu har trion Hanna Hellvig, Lilly Topic och Klara Andersson chansen att komma med i EM-truppen efter att ha tagits ut till Sveriges förberedande träningsläger.

ANNONS
|

För första gången på 38 har det svenska damlandslaget i volleyboll kvalificerat sig för EM som avgörs mellan den 18 augusti till den 4 september.

Med två månader kvar till mästerskapet har 17 spelare kallats till ett EM-förberedande läger i Falköping som inleds den 20 juli.

Bland spelarna finns tre spelare med som vann SM-guld med Hylte/Halmstad den gångna säsongen: Klara Andersson, Lilly Topic och nyblivna Tysklandsproffset Hanna Hellvig.

Till EM kommer 14 spelare tas ut.

LÄS MER:Efter kvalsuccén – Halmstadstjärnan het på proffsmarknaden

LÄS MER:Comebacken gav SM-guld – nu blir H/H-profilen tv-expert

ANNONS