Nöjd. Arsenals tränare Arsène Wenger reser hem med en 3–0-ledning från Östersund inför nästa veckas retur i London.

Wenger: Östersund såg nervösa ut

För Östersund var det tidernas match. För Arsenal blev det bara en i raden av segrar i Europa.

|

Premier League-sexan Arsenal hade inga problem att anpassa sig till varken konstgräset eller kylan i Östersund. Desto svårare hade hemmalaget att stå upp mot finbesöket.

- De såg väldigt nervösa ut i början. Det utnyttjade vi, Arsène Wenger till BT Sport.

Dominansen från Arsenal var stor de inledande 25 minuterna. Gästernas bollinnehav låg då kring 80 procent. När ÖFK försökte spela var det ofta vid eget straffområde, vilket straffade sig och Arsenal gick snabbt upp till 2–0.

Nacho Monreal gjorde 1–0 efter ett svagt ingripande av målvakten Aly Keita. 2–0-målet kom efter en felpass av Tom Pettersson och ÖFK-backen Sotiris Papagiannopoulos styrde oturligt in bollen i eget mål.

Arsenaltränaren Wenger var nöjd med resultatet.

- Vi gjorde jobbet. Vi fick en bra start och kontrollerade matchen efter att vi gjorde mål.

Östersund kom in i matchen efterhand. Från Wengers perspektiv tyckte han att hans spelare slog av på takten en aning.

- Kanske att vi inte tryckte på fullt i sista tredjedelen i andra halvlek men överlag gjorde vi en bra insats. Vi gjorde jobbet.