Bokbuss löser akut problem med för trång matsal

Biblioteket görs om till matsal och böcker får i stället lånas via bokbussen. Så ska eleverna på Brearedsskolan få matro. Men lösningen är bara tillfällig.

ANNONS
LocationSimlångsdalen|
|

I fjol somras slog skolans föräldraförening tillsammans med Simlångsdalens samhällsförening larm om att matsalen var alldeles för trång.

LÄS MER:Föreningar larmar om för trång matsal

De påpekade att eleverna tvingas äta enligt ett schema som är på tok för tajt samt att ljudnivån i matsalen är alldeles för hög.

På sikt är tanken att skolan ska byggas ut, eller att en helt ny skola ska byggas, men en sådan åtgärd ligger några år fram i tiden. För att lösa problemet har kommunen därför undersökt om det går att flytta skolans bibliotek för att på så sätt frigöra utrymme.

Biblioteket flyttas

En tillfällig lösning som har diskuterats är att flytta biblioteket till befintliga lokaler någonstans i samhället, en annan att ställa ytterligare en paviljong på skolan för bibliotekets räkning.

ANNONS

Eftersom fastighetskontoret inte har lyckats hitta ersättningslokaler än måste en akut lösning till.

Inom kort kommer därför bokbussen att ersätta biblioteket i väntan på tillfälliga lokaler.

– Det är dock viktigt att den akuta lösningen blir så kort som möjligt och att man så snabbt som möjligt ordnar med en bättre, tillfällig lösning i väntan på att skolan byggs ut. Vi vill absolut inte ha den akuta lösningen fram tills dess att en ny skola står på plats, säger Jenny Axelsson (C), ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

Minst dåliga lösningen

Mari-Anne Öberg, planeringsutvecklare på barn- och ungdomsförvaltningen, uppger att biblioteket kommer att flytta ut vid årsskiftet.

– Det är ingenting vi egentligen vill, men det är en lösning som gör att det fungerar så att barnen kan äta. Det är den minst dåliga lösningen just nu, säger hon.

LÄS MER:Ny idrottshall ska byggas vid Brearedsskolan

Som HP tidigare berättat ska skolan byggas ut för att kunna ta emot fler elever senast 2027. Det finns också planer på att bygga en helt ny idrottshall vid skolan.

LÄS OCKSÅ: Paviljong ska lösa platsbrist på Brearedsskolan

LÄS OCKSÅ: Föräldrar vill att Brearedsskolan byggs ut

ANNONS