Arber Gashi har valts till ny S-ordförande i Halmstad. Till höger: En arkivbild från första maj på Stora torg i Halmstad 2013.
Arber Gashi har valts till ny S-ordförande i Halmstad. Till höger: En arkivbild från första maj på Stora torg i Halmstad 2013. Bild: Socialdemokraterna i Halmstad och HP/Arkiv

Han blir ny S-ordförande i Halmstad: ”Händelserik tid framför oss”

Arber Gashi blir ny ordförande för Socialdemokraterna i Halmstad. Det står klart efter ett enhälligt beslut. Den 26-årige S-politikern tar över efter Lars El Hayek.

ANNONS
|

I höstas stängdes den förre ordföranden Lars El Hayek av och uppmanades att lämna sina politiska uppdrag. El Hayek har sedermera lämnat partiet och meddelat att han tänker sitta kvar på sina personliga mandat – som politisk vilde.

Valet av en ny ordförande för Socialdemokraterna i Halmstad är nu gjort. Det blir den 26-årige S-politikern Arber Gashi som tar över ordförandeklubban efter ett enhälligt beslut. Han tillträder med omedelbar verkan.

– Det känns väldigt bra och roligt, men jag är framförallt ödmjuk inför arbetet som väntar och förtroendet jag har fått. Vi har en händelserik tid framför oss med förberedelser inför valen som kommer. Det är mycket politik som ska skapas och göras fram tills dess, säger Arber Gashi (S) till HP.

ANNONS

Varför tror du att just du fick uppdraget?

– Jag har suttit med i styrelsen för arbetarekommunen i snart sex år, så jag har varit ganska involverad i partiets organisation. Sen tror jag att många vill satsa nytt och ungt, och det tror jag är en god signal till både våra väljare och befolkningen i stort.

Vilka frågor brinner du för som politiker?

– Mitt intresse kopplas till de förtroendeuppdrag jag har. Arbetsmarknads- och jämställdhetsfrågor ligger mig varmt om hjärtat, det är roliga frågor att jobba med. Kopplat till att det var 8 mars häromdagen är det värt att påpeka att det finns mer att göra i Halmstad inom jämställdhetsområdet.

– Tillsammans med min partikollega, kommunrådet Stefan Pålsson, har jag också lagt en motion för att få fler studenter att stanna kvar i Halmstad.

Vad behöver S göra i Halmstad för att flytta fram sina positioner ytterligare?

– Vi ska fortsätta att driva vår socialdemokratiska politik utifrån den oppositionsroll vi har. För mig och mitt parti är det fortsatt viktigt att arbeta med de prioriteringar vi gjort, som att inte sänka skatten.

Angående kommande valrörelse, hur ska S ta makten i Halmstads kommun?

– Vi har gjort bra val och traditionellt sett har vi i Halmstad legat en bit över rikssnittet. Men det var ett tag sedan vi styrde och vi vill så klart vara med och ta över makten.

ANNONS

– Alliansen har haft ett brett stöd men det är svårt för dem att få igenom sina budgetar. Vi behöver titta på vilka koalitioner som behövs för att garantera en majoritet i fullmäktige. Det är nog inte någon som tycker det är bra med ett styre som inte får igenom sina budgetar. Förhoppningsvis får vi ett annat utgångsläge efter nästa val.

Du vill se ett blocköverskridande samarbete i Halmstad?

– Precis.

LÄS MER:S-budget vann i fullmäktige – efter SD:s svängning

LÄS MER:Socialdemokraterna ska bevaka att deras politik genomförs

LÄS MER:S-politiker tvingas lämna efter anklagelser: ”Jag är oskyldig”

LÄS MER:Tunga S-namn rycker ut till Lars El Hayeks försvar

LÄS MER:Lars El Hayek lämnar S – blir politisk vilde

Fakta: Arber Gashi (S)

Arber Gashi gick med i SSU i Ljungby år 2009. I samband med sina studier flyttade han till Halmstad, och började då engagera sig politiskt i den halländska kommunen.

Arber Gashi sitter som ledamot i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, ersättare i kommunfullmäktige samt vice ordförande för Halmstad Business Incubator (mer känt som High Five). Till vardags jobbar han som enhetschef på Försäkringskassan.

Arber Gashi är 26 år gammal.

ANNONS