Sjösimmarna gick i mål: ”Det flöt på bra”

Vännerna Simon Jansson, Rasmus Ebbesson och Mattias Jonasson klarade lördagens stora utmaning. På tre timmar och 43 minuter simmade de genom Färgensjöarna, från söder till norr. Att det var 15,7 grader i vattnet gjorde inte så mycket.

ANNONS
|

– Vi klarade det! Det var en väldigt rolig upplevelse och vi hade bra väderförhållanden. Solen sken hela simturen, berättar Simon Jansson efter att ha hämtat igen sig efter lördagens äventyr.

LÄS MER:Utmaningen i coronatider: Kompisar ska simma genom tre sjöar

Då simmade han, Rasmus Ebbesson och Mattias Jonasson genom de tre Färgensjöarna i Hylte kommun. Simturen tog tre timmar och 43 minuter och killarna fick vila sig mot en safeswimmer (medföljande flytboj) i vattnet två gånger för att fylla på med sportdryck och kolhydrater.

– Det var runt 15,7 plusgrader i vattnet, men vi hade inte så ont av det. Det flöt på bra, allt fungerade över förväntan.

ANNONS

Våtdräkterna gjorde att kylan inte bet så hårt. Som mest skiljde det 300 meter mellan killarna, men ofta simmade de i samlad trupp. Och givetvis såg de till att gå i mål samtidigt vid badplatsen Viken, utanför Byås.

– Jag var extra imponerad av Rasmus. Detta var hans första långdistans i simning och hans första stora utmaning. Han klarade det fenomenalt, säger Simon.

Armarna kändes ungefär som spagetti efter simturen och det krävdes en del vila och mat för att få tillbaka krafterna.

– Vi åkte också och köpte en stor påse godis för att fira, avslöjar Simon.

ANNONS