Alkoholstopp oroar camping: ”Våra gäster vill ha en öl till pizzan”

Krögaren får inte längre servera alkohol i restaurangen på Mellbystrands camping.
– Det ställer klart till det. Våra gäster vill kanske ha en öl till pizzan, säger Fredrik Nilsson, delägare i campingen.

ANNONS
LocationMellbystrand|
|

I somras tog nya ägare över Marias camping, kommunens största, och döpte inför den här säsongen om den till Mellbystrands camping.

Alkoholtillstånd drogs in

Med på köpet fick de en hyresgäst i form av Tysken AB. Bolaget arrenderar campingens restaurang och driver den med namnet Marias krog.

– Jag skulle behöva prata med innehavaren. Det är viktigt att den möjligheten finns, säger Fredrik Nilsson när HP berättar för honom att krogen förlorat sitt serveringstillstånd för starköl, vin och sprit.

Kommunen misstänker, som HP rapporterat, att Tysken AB använder sig av bulvaner och att olämpliga individer har inflytande över krogverksamheten. Bolaget och dess officiella företrädare anses därför olämpliga att hantera alkoholförsäljning.

ANNONS

LÄS MER:Marias krog förlorar tillståndet att servera öl och sprit

LÄS MER:Krogar nekas servera alkohol – för tredje gången

Avtal över sommaren

Tysken AB har serverat gästerna på Marias krog sedan 2017. Arrendeavtalet sträcker sig över den här säsongen också.

Vi får titta på vad det kan finnas för lösningar.

– Vi hade tänkt ta över efter sommaren och så är planen som ligger fortfarande. Vi får titta på vad det kan finnas för lösningar, säger Fredrik Nilsson.

– De kommer väl överklaga, tillägger han.

Öppnar närbutik

Tysken AB har också haft hand om campingens kiosk. När bolaget i höstas fick avslag på sin ansökan om tobakstillstånd kom man överens med de nya campingägarna om att riva kioskavtalet.

I fredags öppnade butiken i campingens egen regi, nu ombyggd till en närbutik som ingår i Axfood-kedjan Handlar’n.

– Den har redan nu varit väldigt omtyckt, framför allt från boende här i närområdet. Kan vi få närboende att handla här blir det lättare för oss att på sikt kunna driva en åretruntbutik, vilket är vad vi vill, säger Fredrik Nilsson.

LÄS MER:Mellbystrands camping lägger fram stora planer

LÄS MER:Nya ägare vill väcka liv i Marias camping

ANNONS