Skottorps IF namngav Gröningen under en högtidlig och välbesökt ceremoni 2009. I år har det varit publikfritt på idrottsplatsen, men ett betydande intäktsbortfall som följd.
Skottorps IF namngav Gröningen under en högtidlig och välbesökt ceremoni 2009. I år har det varit publikfritt på idrottsplatsen, men ett betydande intäktsbortfall som följd. Bild: arkiv

Föreningar söker krisstöd ur pandemifonden

Coronavirus och restriktioner har slagit hårt mot föreningslivet. Nu börjar ansökningarna om krisstöd droppa in till Laholms kommuns nya pandemifond.

ANNONS
LocationLaholm|
|

Kultur- och utvecklingsnämnden har avsatt en miljon kronor i en krispott till föreningar vars verksamheter har drabbats under coronapandemin.

Skottorps IF är först ut ur startblocken med att söka pengar.

Idrottsföreningen ansöker om 104 000 kronor i stöd, för att täcka upp för minskade intäkter sedan A-lagsmatcherna blivit inställda. Inga årskort eller inträdesbiljetter har kunnat säljas. All kioskförsäljning har lagts på is, även under ungdomsmatcherna.

Danne Stråhed fick inte komma

Hårdast slag mot föreningens ekonomi är dock att Skottorpsdagen i juli, med Danne Stråhed som dragplåster, fick ställas in. Förra året lockade Hasse Andersson närmare tusen besökare till idrottsplatsen Gröningen. Dagen gav ett välkommet tillskott till klubbkassan på 80 000 kronor.

ANNONS
Korpens eldsjäl Peter Jonsson ligger bakom en ansökan om bidrag till satsningen Korpen Kids. Det går ut på att få killar och tjejer att spela pickleball och innebandy.
Korpens eldsjäl Peter Jonsson ligger bakom en ansökan om bidrag till satsningen Korpen Kids. Det går ut på att få killar och tjejer att spela pickleball och innebandy. Bild: arkiv

Pickleball för tjejer och killar

Korpen Engelaholm söker också pengar ur pandemifonden, men i deras fall för att få råd att göra en samhällsinsats.

Korpenföreningen vill genomföra ett projekt under ett år kallat Korpen Kids. Målgruppen är barn i åldern nio till tolv år, både tjejer och killar, som ska få spela pickleball och innebandy i Laholm.

Lagaholmshallen ska hyras, rack, mobila nät och bollar ska köpas in och banor ska målas. Föreningen ber om 30 000 kronor i kommunalt bidrag.

LÄS MER:Krisfond kan stötta upp för förlorade intäkter

LÄS MER:Banken sätter upp pandemifond för föreningar

ANNONS