I Laholms kommun är det förbjudet att gå med hund på badstranden mellan 1 maj och 15 september. Ett förslag utreds för närvarande om att tillåta kopplade hundar på stranden morgon och kväll även under badsäsong.
I Laholms kommun är det förbjudet att gå med hund på badstranden mellan 1 maj och 15 september. Ett förslag utreds för närvarande om att tillåta kopplade hundar på stranden morgon och kväll även under badsäsong. Bild: Oded Balilty

Mer hundlort på badstranden oroar kustbo

Om inte ens lokalbor plockar upp hundbajset på stranden, hur ska det då gå om sommaren med alla turisters hundar? Det frågar sig en man i ett kärt fyrfota ämne. Turisthundar bajsar För och emot

ANNONS
LocationSkummeslövsstrand, Mellbystrand|
|

Hundarnas vara eller inte vara på stranden om sommarhalvåret fortsätter att engagera. Inför att politikerna ska avgöra frågan har en Mellbystrandsbo hört av sig med en synpunkt till Laholms kommun.

”Nu när det är tillåtet med hundar på stranden är det massor av lorthögar i sanden. Och det är uteslutande lokalbor som går där med sina hundar”, skriver mannen.

LÄS MER:Hundägare får vänta på nya strandregler

LÄS MER:Oenigt i politiken om nya regler för hundar på stranden

Lokalbor borde känna mer ansvar än sommargästerna, tycker han.

”Så hur blir det då till sommaren när både lokala hundar och turisthundar bajsar på stranden? Skall kommunen städa hela stranden innan badgästerna kommer efter 08? För en del hundägare gör det bevisligen inte”, skriver mannen.

ANNONS

En majoritet i fullmäktige är för somriga hundpromenader tidiga morgnar och kvällar, men förslaget att ändra de lokala ordningsstadgarna har stoppats av oppositionen för mer utredning.

Länsstyrelsens reservatsförvaltare är starkt emot, med hänsyn till häckande fåglar och andra strandlevande djur som kan störas av hundarna. Kommunen har lovat länsstyrelsen att ta deras synpunkt i beaktande inför beslutet.

LÄS MER:Länsstyrelsen vill inte ha hundar på badstränderna

LÄS MER:Hundregler för stranden på väg att luckras upp

LÄS MER:Hundägare vill få mer tid på stranden

ANNONS