Astrio, Halmia och HBK:s damer är kvar när DM går in i semifinalstadiet.
Astrio, Halmia och HBK:s damer är kvar när DM går in i semifinalstadiet.

Halmia och Astrio söker dispens inför DM-semin

Regerande mästarlaget Astrio får en tuff utmaning i jakten på en ny DM-final. I semifinal väntar Halmia – men på grund av det täta spelschemat är lagen överens om att ansöka om dispens för att flytta matchen.
– Vi måste hitta en lösning där, säger Halmias tränare Anders Wallin.

ANNONS
|

Det blir två spännande semifinaler som avgör om det blir något Halmstadlag i DM-finalerna i år.

På herrsidan lottades de regerande mästarna Astrio mot division 2-laget Halmia i den ena semifinalen.

Halmia tog platsen i semifinalen efter en 2-0-seger borta mot division 3-laget Stafsinge på tisdagskvällen.

Halmia fick en drömstart när målskytten Oskar Rantala Törnfeldt prickade in 1–0 redan efter fem minuters spel. Med 20 minuter kvar spikade Romario Hulea slutresultatet till 2–0.

– Det var en stabil insats. Vi tvingades till en hel del byten och spelare som fick spela på ovana positioner på grund av sjukdomar. Vi har haft ett otroligt tufft schema med serien, Svenska cupen och DM så det handlade egentligen om att åka dit, vinna och avancera utan att få skador och det tycker jag att vi löste på ett bra sätt, säger Anders Wallin.

ANNONS

Med Rasmus Bengtsson (smäll mot nacken), mittbackarna Adrian Hallsö och Simon Andersson förkylda och Osama Hassan (baksida) borta fick Erik Ferman, som skulle vilat, ändå starta och till och med assisterande tränaren William Åberg hoppade in sista fem minuterna som vänsterback.

Vill flytta matchen

Anders Wallin ser fram emot att möta Astrio.

– Det blir jättekul, problemet är när den ska spelas.

Sista ordinarie speldatum är den 13 september, men med tanke på Halmias och Astrios täta spelschema och att lagen ska få sina 48 timmars vila mellan matcher är det svårt att hitta en speldag som passar. Därför kommer klubbarna söka dispens för att flytta matchen.

– Serien är också viktig och vi vill inte riskera att få skador på grund av för lite återhämtning. Jag har pratat med Peter Lindau (Astrios tränare) och vi ska be förbundet om dispens för att spela tisdagen den 15 september, säger Anders Wallin som räknar med att det går att lösa.

I den andra semifinalen möter Onsala BK Ullareds IK.

HBK möter Falkenberg om en finalplats

På damsidan lottades Halmstads BK borta mot Falkenbergs FF. Det skiljer tre divisioner mellan lagen, men Falkenberg har gått som tåget i division 4 med sex raka segrar och 49-4 i målskillnad. I den andra semifinalen möts Valinge/Derome-Onsala BK.

ANNONS

I potten finns även chansen att säkra en plats i Svenska cupen till nästa säsong.

LÄS MER:Cupen hägrar för HBK efter derbysegern mot Laholm

LÄS MER:Farfar i HBK finalvann i DM – mot sonen och barnbarnet

LÄS MER:Guld och silver till HGH i DM-finalerna

ANNONS