Halmstads BK förstärker med Emmy Zetterberg från Böljan Falkenberg.
Halmstads BK förstärker med Emmy Zetterberg från Böljan Falkenberg. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån/arkiv

HBK värvar från kända fotbollsfamiljen

Emmy Zetterberg återvänder till Halmstad. Förra gången spelade 20-åringen – som är dotter till förre proffs- och landslagsstjärnan Pär Zetterberg – för IS Halmia. Nu drar hon på sig Halmstads BK:s blåa tröja.

ANNONS
LocationHalmstad Arena IP|
|

– Det är en väldigt spelintelligent spelare. Hon har teknik och speluppfattning som väldigt få och sedan har hon ett grymt tillslag med båda fötterna, så hon blir värdefull i spelet och är även ett hot på fasta situationer, säger HBK:s tränare Fredrik Andersson.

Emmy Zetterberg spelade division 1-fotboll med Halmia 2015–18. Hon hann under den perioden även med att göra fyra flicklandskamper i futsal.

Därefter återvände hon till Böljan Falkenberg. Men efter att Böljan i höstas ramlat ned i division 2 väljer hon nu att på nytt pröva lyckan hos en division 1-klubb fyra mil söderut.

– Hon kan vara i alla offensiva positioner i stort sett, både mittfält och forward. Hon drabbades av en korsbandsskada så hon har haft lite ofrivilligt uppehåll, men den är läkt och hon spelade en match med Böljan i år så hon är fit for fight, säger Fredrik Andersson.

ANNONS

Emmy Zetterberg är från en riktig fotbollsfamilj. Pappa Pär är ett av Sveriges mest framgångsrika proffs genom tiderna med sammanlagt nio ligatitlar i Belgien och Grekland. Storebror Erik, 23, har spelat elitfotboll för både Falkenbergs FF och Varbergs Bois, men representerar numera FC Edmonton i kanadensiska ligan.

Hon är HBK:s tredje nyförvärv i vinter efter backen Alma Haglund från Centern och mittfältaren Emilia Thydell från Snöstorp Nyhem.

På minussidan finns skyttedrottningen Moa Karlsson, som har gått till allsvenska Vittsjö men återvänder till HBK på lån under våren.

LÄS MER:HBK-stjärnan till allsvenskt topplag – i ett nytt samarbete

LÄS MER:Genomgång: Så är läget hos lagen i förbundsserierna

ANNONS