Målmedvetna HBK-profilen vill spela ännu högre upp

Hon kallas HBK:s Zlatan av lagkamraterna. Landslagsaktuella måldrottningen Moa Karlsson, 18, har en nyckelroll om Halmstads BK ska klara sig kvar i division 1.
– Vi vet vad som krävs och vi är alla beredda på att ta jobbet över 90 minuter, säger hon.

ANNONS
LocationÖrjans Vall|
|

Det står viktiga poäng på spel på Halmstad arena på lördagseftermiddagen – och direkt i HP-TV.

HBK balanserar på nedflyttningsstrecket i division 1 mellersta Götaland och tar emot nykomlingskollegan Göteborgs FF, som är en poäng före.

Efter bara en seger på de sex första matcherna är det hög tid att blåsvart börjar producera trepoängare.

– Det är klart att det har varit ett tufft steg upp från division 2. Men jag känner samtidigt att vi har tagit stora kliv som lag och det har väl märkts också, men det är det här lilla extra som saknats. Men vi alla vet vad som krävs för att ta tre poäng i nästa match och vi är förberedda för det, säger Moa Karlsson.

ANNONS

Första landslagsspelaren

Den tonåriga anfallsprofilen vann skytteligan i division 2 på 31 mål i fjol. I ettan gjorde hon sitt fjärde mål på sex matcher när hon räddade 1–1 mot Böljan förra helgen.

Hur nöjd är du med din egen säsong?

– Jag ska väl säga att vissa matcher har gått bättre än andra. Jag känner att jag måste bli vassare när det gäller mina avslut och både vara mer noggrann och mer distinkt.

Moa Karlsson blev i fjol HBK:s första kvinnliga svenska landslagsspelare någonsin när hon gjorde fem matcher med F17-landslaget. I veckan togs hon ut till ett läger med F18-landslaget i Strömstad den 15–20 september.

– Det är så klart väldigt kul att bli uttagen. Att vara med på landslagsläger är något jag har drömt om ända sedan jag var liten så det ska bli väldigt kul och jag ser verkligen fram emot det.

Utnämndes till HBK:s Zlatan

I ett inslag i HBK-kaptenen Emma Nielsens vlogg i somras utnämnde Nielsen och några lagkamrater Moa Karlsson till ”lagets Zlatan” och till den i laget som troligast kommer att spela i Champions League.

Frågan är hur länge HBK får behålla sin målspottare, som inte hymlar med att hon vill spela högre upp på sikt.

ANNONS

Hur tänker du inför nästa år?

– Jag känner att jag tar det som det kommer. Vi får se hur jag gör efter säsongen. Det är klart att andra klubbar är lockande, men jag trivs bra här nu och ser att min utveckling går framåt. Men så klart har man som mål att spela högre än i division 1 – det har jag alltid haft och jag kommer alltid att ha siktet inställt på det.

Finns det några bud på bordet i dag?

– Det håller jag gärna privat än så länge.

Se matchen live med HP

HP tv-sänder matchen mellan HBK och Göteborgs FF – se den på hallandsposten.se.

Tid: Lördag 13.50

Kommentator: Carl Fredrik Johansson

LÄS MER:Oavgjort – men poängen kändes som en förlust för HBK

ANNONS