Laholms FK-mittfältaren Maja Ljungberg uppvaktades av Halmstads BK, men tackade enligt tränaren Peter Åberg nej och blir kvar i LFK.
Laholms FK-mittfältaren Maja Ljungberg uppvaktades av Halmstads BK, men tackade enligt tränaren Peter Åberg nej och blir kvar i LFK. Bild: Roger Larsson/arkiv

Tre nya i Laholm – viktiga mittfältaren nobbade HBK

Laholms FK har klart med tre nya spelare inför andra året i division 1. Samtidigt har en viktig profil bestämt sig för att stanna – och tränaren Peter Åberg har förhoppningar om ett lån från Damallsvenskan.

ANNONS
LocationGlänninge park|
|

De tre nya är Agnes Ebbesson, 17-årig vänsterback från Västra Karup, Vilma Lind, 22-årig back som har haft ett par års skadeuppehåll men som tidigare har spelat i både Halmia och Halmstads BK, samt Klara Mårtensson, 21-årig försvare och mittfältare från Motala AIF men som också har Halmiabakgrund.

– Agnes Ebbesson hann vi ta in på provträning innan vi fick avsluta träningen. De två sistnämnda känner många redan i vår trupp så det känns bra där också – det blir ingen ny miljö för dem helt och hållet, säger Peter Åberg.

Blir tränare i stället

Det är sedan tidigare klart att LFK mister försvararna Ebba Efraimsson (nytt jobb i Malmö) och Alicia Svensson (slutar). Men Svensson har nu i stället tackat ja till att bli assisterande tränare.

ANNONS

I övrigt har Laholm, som slutade åtta under debutsäsongen i division 1 i år, inga minusposter trots att flera spelare har uppvaktats av andra division 1-lag.

– De som har blivit kontaktade har tackat nej. Maja Ljungberg (den viktiga mittfältaren, HP:s anm) tackade nej till HBK och Felicia Grufman Jönsson (målvakten) till Astrio. Det känns bra så klart att de vill fortsätta vara kvar hos oss. Vi är bra rustade, säger Peter Åberg.

Hoppas på lån

Han har även vissa förhoppningar om att få tillgång till 14-åriga offensivtalangen Hanna Sjödahl från Röke, som gjorde två mål i en testmatch med LFK i oktober men som nyligen gick till allsvenska Vittsjö.

– Hon ska så småningom bli utlånad till en klubb där hon ska få speltid och få träna med, men det är lite logistikproblem i och med att hon är så ung. Så vi får se om vi lyckas sy ihop någonting där.

LÄS MER:Fyra lag i division 1 kittlar – men farhågor finns

LÄS MER:Därför är det slutspelat för Laholms lagkapten

ANNONS