Dit upp ska vi! Anders Wallin fortsätter som tränare för Halmias herrar och målsättningen är klart uttalad – tillbaka till division 2 direkt.
Dit upp ska vi! Anders Wallin fortsätter som tränare för Halmias herrar och målsättningen är klart uttalad – tillbaka till division 2 direkt. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån/arkiv

Wallin kvar i Halmia – trots fiaskot: ”Enorm revanschlust”

IS Halmia har löst tränarfrågan. Anders Wallin, 45, fortsätter att träna herrlaget nästa år – trots den tunga nedflyttningen till division 3.
– Vi känner oss trygga i den kunskap och det ledarskap som Wallin besitter, säger klubbchefen Leif Jönsson.

ANNONS
|

Halmia hoppades på toppstrid i division 2 i år, men säsongen slutade med degradering till division 3 efter bara två segrar på 13 matcher i den coronakortade serien.

Anders Wallins treårstavtal upphörde per automatik efter ett år i och med nedflyttningen – men nu är det klart att han får fortsatt förtroende på den rödvita bänken.

– I grova drag så vill vi fullfölja den plan vi gemensamt har satt upp i föreningen där han sitter som chef för herrlaget. Det kan säkert vissa tycka är konstigt när vi blir degraderade, men vi har gjort vår analys av året grundligt och känner oss bekväma i den till en klar förbättring till 2021, säger Leif Jönsson.

ANNONS

Vad är det, som ni ser det, som gör honom till rätt man att fortsätta leda laget?

– Det är ju inte ens persons fel att vi åker ned i trean utan det är många faktorer, så där ska Wallin definitivt inte bära något sorts huvudansvar i det. Han har bra ledarskap, han kan sin fotboll som går under vårt paraply, hur vi vill spela fotboll, och vi känner oss trygga i den kunskap och det ledarskap som Wallin besitter. Och det var vi helt överens om, vi ansvariga i föreningen, svarar Leif Jönsson.

Wallin: ”En enorm revanschlust”

Anders Wallin själv ser fram emot att ta nya tag inför 2021. Halmia återupptar den gemensamma träningen om två veckor.

Han säger till HP:

– Det var några tunga dagar efter att vi degraderades och då funderade man ju fram och tillbaka så klart på vad man skulle göra framgent. Men efter att man gjort analysen av året, pratat med vissa spelare och haft möte med fotbollsgruppen bland annat så har det mynnat ut i en enorm revanschlust.

– Jag känner väldigt starkt för det just nu, att komma i gång igen, göra det riktigt bra och kliva tillbaka upp i division 2 direkt.

Halmias problem med många skador, vilket i kombination med tätt matchande under hösten slet hårt på den redan tunna truppen, är väl kända.

ANNONS

Analysen av året har, enligt Wallin, bland annat fokuserat på träningsupplägget och spelarnas rehab- och egenträning. Inför 2021 planeras exempelvis en mer noggrann uppföljning av spelarnas fysik genom kontinuerliga tester.

Hur tänker ni i truppbygget?

– Det vi har saknat i år är framför allt offensiva spelare. Vi vill spela vårt 4–3–3 och behöver tre-fyra offensiva spelare definitivt. Där letar vi och har redan pratat med några utan att gå in på vilka, men den första kontakten känns bra.

Wallins eget nya kontrakt är på ett plus ett år.

– Det känns bra, för levererar vi inte så ska jag inte vara kvar 2022. Nu ska vi leverera och göra en kanonsäsong och gör vi inte det så är det mitt ansvar och då kommer jag inte att vara kvar, säger han.

Ingelsten lämnar

Även assisterande tränarna Per-Anders Andersson och William Åberg fortsätter.

Däremot lämnar individuelle tränaren Patrik Ingelsten, som redan i somras var på väg till division 1-laget IF Karlstad.

– Han tackar för sig. Han vill gärna ha ett huvudansvar någonstans, säger Leif Jönsson.

Halmias lagkapten Erik Ferman gör tummen upp för att Anders Wallin fortsätter som huvudtränare.

– Jag tycker att det är jättekul. Han är en jättefin människa och en duktig tränare. Jag gillar ”Walle” skarpt och jag tror på kontinuitet. Det är allas vårt ansvar att det blev som blev i år och det ligger inte enbart på tränarstaben. Det är lika mycket vi spelare som bär det ansvaret, säger Erik Ferman.

ANNONS

Stannar du själv i Halmia?

– Jag för lite diskussioner med klubben. Så vi ska väl ta ett beslut här inom någon vecka.

LÄS MER:Efter finalförlusten: ”Vi skulle ha skippat DM”

LÄS MER:Framtiden ännu oklar för Wallin efter knockouten

ANNONS