Oliver Hansson från Astrio är ny i Halmiatröjan inför 2020.
Oliver Hansson från Astrio är ny i Halmiatröjan inför 2020. Bild: IS Halmia

Ytter från Astrio är Halmias första nyförvärv – två lämnar

Halmia hoppas på tre-fyra nya offensiva spelare. Här är den förste: Oliver Hansson, 20, ansluter från Astrio.
– Jag ville ha en nystart, säger han.

ANNONS
LocationÖrjans Vall|
|

Halmia har börjat återuppbyggnaden efter den tunga nedflyttningen till division 3.

Ytteranfallaren Oliver Hansson är första nytillskottet in i A-truppen, som är tänkt att till slut bestå av 18 utespelare och två målvakter.

– Oliver har tränat med oss i en dryg månad i höst och det är en snabb, teknisk spelare med bra avslut. Så det är en spelartyp vi saknade i år, säger Halmias tränare Anders Wallin.

I frysboxen

Oliver Hansson startade 20 av 22 matcher och gjorde sju mål när Astrio vann division 4 i fjol. I år hamnade han dock utanför laget som slutade tvåa i division 3 och fick nöja sig med tre matcher från start och två inhopp.

ANNONS

Därför lockar Halmia – trots att Astrio har chans att kvala sig upp i division 2.

– Jag ville ha en nystart och ett miljöombyte. Det ska bli kul att testa något nytt, att prova Halmia och göra det jag kan där, säger Oliver Hansson.

Halmia har samtidigt förlängt kontrakten med målvakten Markus Rydeberg, backarna Adrian Hallsö och Erik Pålsson, mittfältarna Kristoffer Thydell och Kenan Covrk samt anfallaren Oliver Brynéus, som studerar i USA men på nytt kommer att vara rödvit under sommarlovet.

Två förluster

På minuskontot lämnar reservmålvakten Oskar Bengtsson Halmia medan skadeförföljde mittfältaren Anton Holmer slutar med fotbollen.

Halmia skulle ha dragit i gång den gemensamma träningen igen måndagen den 16 november, men tvingas på grund av de nya, hårdare coronarestriktionerna vänta åtminstone till torsdagen den 26 november.

I stället kommer spelarna att förses med individuella träningsprogram.

LÄS MER:Wallin kvar i Halmia – trots fiaskot: ”Enorm revanschlust”

ANNONS