Halmstadprofilen lämnar – för att bli utlandsproffs

Ebba Hed, 22, tar nästa kliv i fotbollskarriären.
Den förra Halmiaanfallaren, som numera är vänsterback, lämnar allsvenska topplaget Vittsjö.
Nu är målet att pröva lyckan utomlands – och uppgifter placerar henne i spanska Madrid CFF.

ANNONS
LocationHalmstad|
|

Ebba Hed har trots sina unga år hunnit göra sex allsvenska säsonger med Vittsjö GIK och utvecklats till en av Skånelagets viktigaste spelare.

Hon är även flitigt förekommande i det svenska U23-landslaget.

– Hon är en av allsvenskans absolut bästa vänsterbackar, sade Vittsjös tränare Thomas Mårtensson nyligen till lokaltidningen Norra Skåne.

Med Ebba Hed har även kvar sina offensiva kvaliteter. Under den nyss avslutade säsongen slutade hon trea i den damallsvenska assistligan med sju målpass – med bara OS-silvermedaljörerna Olivia Schough, Rosengård (tio assister), och Stina Blackstenius, Häcken (åtta), framför sig.

Hennes framfart har gett eko även utanför Sveriges gränser. Nu lämnar Ebba Hed Vittsjö – som 2021 slutade femma i Damallsvenskan – med ambitionen att fortsätta fotbollskarriären utomlands.

ANNONS

– Tyvärr fortsätter inte min resa i Vittsjö. Jag kommer alltid bära med mig Vittsjö i mitt hjärta. Jag är tacksam för alla fantastiska människor jag har träffat och för den utvecklingen Vittsjö har gett mig, säger hon till Vittsjö GIK:s hemsida.

Till vilket land och till vilken klubb det bär av är oklart. Men enligt Norra Skåne är Ebba Hed aktuell för spanska ligaåttan Madrid CFF – det vill säga samma klubb som förra Vittsjökollegan Michelle De Jongh blev klar för på söndagen.

HP har sökt Ebba Hed utan framgång.

LÄS MER:Landslagstalangen positiv till nya samarbetet med HBK

ANNONS