Baffos uppmaning efter comebacken: ”De bästa studsar alltid tillbaka”

Första matchen sedan april 2019. Då imponerade Joseph Baffo i sin comeback trots att HBK förlorade Superettan-premiären.
– Det finns mer att ge, säger mittbacken.

ANNONS
|

Halmstads BK fick en tung inledning på Superettan när Trelleborgs FF vann premiären med 1–0 på Örjans Vall.

Målet kom efter 74 minuters spel genom Mattias Håkansson och var TFF:s enda avslut på mål i matchen.

I HBK-lägret var besvikelsen påtaglig.

– Det är lite svårt att tycka till när vi gör en så bra match och förlorar till slut, säger Joseph Baffo.

Varför lyckas ni inte luckra upp deras försvar?

– Först och främst måste vi komma till avslut. De ligger väldigt lågt och då gäller det att variera spelsättet, öka bolltempot för att få förflyttningar på deras lag och ta fler distansskott utifrån för att de ska få känna tryck. Överlag tycker jag att vi är det bättre laget, men de gör det bra, följer sin spelidé och tar med sig tre poäng. Men jag tycker att vi kan ta med oss en hel del positiva saker till nästa match.

ANNONS

Första matchen efter korsbandsskadan

För Joseph Baffo har det varit en lång resa mot återkomsten på fotbollsplanen.

Han hade precis skrivit på för tyska Duisburg efter tre säsonger i Eintracht Braunschweig när oturen var framme och mittbacken åkte på sin andra korsbandsskada under åren i Tyskland.

Det var i april i fjol.

Mot Trelleborg gjorde den förre U21-EM-vinnaren sin första match efter skadan när han ersatte Alexander Berntsson i backlinjen. Och Baffo var en av planens bästa i sin återkomst i HBK.

Mittbacken visade pondus i försvarsspelet och säkerhet i passningsspelet. I andra halvlek avstyrde han även ett friläge för Salif Camara Jönsson när HBK-försvaret var överspelat.

– Det kändes bra. Det finns mer att ge och jag tar ett steg i taget, men vi gjorde det väldigt bra och höll ihop laget. Det är väldigt enkelt att spela när man har så pass rutinerad spelare som Ante bredvid sig.

Joseph Baffo saknade dock hemmapublikens stöd på ett öde Örjans Vall.

– Det var lite skumt, det blir en träningsmatchkänsla även om det är en tävlingsmatch. Publiken ger den extra energin som man behöver.

LÄS MER:HBK:s segersvit bruten —förre provspelaren avgjorde premiären

Baffos uppmaning: ”Studsa tillbaka”

För HBK blev det en tung start på säsongen och nu väntar ytterligare tre tuffa motståndare de närmaste omgångarna i form av Örgryte, Jönköping och Brage.

ANNONS

– Det gäller att studsa tillbaka. De bästa lagen studsar alltid tillbaka. Det gäller för oss att ta tag i oss själva, glömma den här matchen och tänka framåt mot nästa match.

LÄS MER:Det var precis den här starten som HBK inte behövde!

LÄS MER:Så fick HBK-supportrarna se premiären

ANNONS