Efter struliga året – Lundevall vill hjälpa HBK till Allsvenskan

Rasmus Wiedesheim-Pauls ”ersättare” är redan på plats. Efter att ha brutit kontraktet med grekiska Volos siktar Simon Lundevall på att hjälpa HBK upp i Allsvenskan i höst.
– Det ska bli kul att hjälpa till, säger den 32-årige mittfältaren.

ANNONS
|

Samtidigt som Rasmus Wiedesheim-Paul tackar för sig i HBK är ersättaren redan på plats.

Den 32-årige yttermittfältaren Simon Lundevall, som så sent som säsongen 2017 gjorde 19 poäng i Allsvenskan för Elfsborg under Magnus Haglunds ledning, har tränat med HBK de senast tre dagarna och skrivit på ett tremånaderskontrakt säsongen ut.

– Vi tappar en poängspelare och fyller på med en poängspelare. Även om Lundevall gör mest assist så gör han en del mål också. Vi behöver fler spelare som kan bidra de sista tre månaderna, säger Magnus Haglund om värvningen som gjort 68 poäng för Gefle och Elfsborg i Allsvenskan mellan åren 2012–2019.

ANNONS

Bröt kontraktet med grekiska klubben

Simon Lundevall, som lämnade Elfsborg efter fjolårssäsongen, är glad över att vara i HBK efter ett struligt år som inleddes med spel i indiska NorthEast United och där han i somras skrev på för grekiska Volos. Men tiden i Grekland blev inte som det var tänkt och Lundevall bröt med klubben efter bara 1,5 månad.

– Ja, det var inte bra alls. Jag vet inte ens var jag ska börja, det var inte bra, säger Simon Lundevall och skakar på huvudet.

– Men det här känns jättebra. En väldigt bra lösning för mig och jag är jäkligt tacksam att det gick att lösa på så här bra sätt. Förhoppningsvis kan jag hjälpa HBK de sista tre månaderna.

Även om kontakten med Magnus Haglund funnits en längre tid gick övergången snabbt.

– Ja, jag kom hem för bara 3,5 dagar sedan.

Lundevall väntar på att bli spelklar

Simon Lundevall hann spela sex matcher med sin grekiska klubb så formen är inte så långt borta. Däremot återstår det sista klartecknet där det indiska förbundet ska trycka på knappen och skicka över licensen innan mittfältaren blir spelklar.

Lundevall kommer in i ett avgörande läge för HBK när Superettan går in i sista tredjedelen av säsongen.

– Det är ett bra lag som gjort en bra säsong, men det är mycket kvar och jäkligt viktiga matcher kvar med början i morgon mot Jönköping. Det intrycket jag har fått är att det är ett jäkla bra gäng, bra fart på träningarna och att man jobbar väldigt hårt för varandra och det är kul att vara tillbaka i sådan fotboll.

ANNONS

– Jag tycker att det är lätt att komma in i en sådan grupp och det ska bli kul att hjälpa till. Förhoppningsvis kan jag bidra med extra styrka offensivt.

Simon Lundevall hoppas att hans övergång ska vara helt klar till HBK:s cupmatch mot Hässleholms IF på tisdag.

– Vi hoppas det. Jag håller igång för fullt så länge och när det väl kommer så är jag redo.

LÄS MER:HBK säljer skyttekungen - värvar förre Elfsborgsstjärnan

LÄS MER:Rosenborg kan värva HBK:s skyttekung Rasmus Wiedesheim-Paul

LÄS MER:Haglund tillbaka efter corona: ”Ganska jobbiga dagar”

ANNONS