Elliot Hintsa, tidigare i HBK och lillebror till HBK-talangen Oliver Hintsa, är klar för Falkenbergs FF efter en halv säsong i Tvååkers IF.
Elliot Hintsa, tidigare i HBK och lillebror till HBK-talangen Oliver Hintsa, är klar för Falkenbergs FF efter en halv säsong i Tvååkers IF. Bild: Johan Persson

Förre HBK-talangen klar för Falkenbergs FF

Han lämnade Halmstads BK i somras. Nu är Elliot Hintsa, som tidigare provspelat både i England och Tyskland, klar för Falkenbergs FF.

ANNONS
|

De kan bli två bröder Hintsa i Allsvenskan nästa år.

Under fredagen presenterade nämligen Falkenbergs FF Elliot Hintsa, lillebror till HBK-talangen Oliver Hintsa. 16-årige Elliot har skrivit på ett treårskontrakt med FFF efter att så sent som i somras ha lämnat HBK för att följa Oliver som då var utlånad till division 1-laget Tvååker.

I HBK gjorde Elliot Hintsa 15 mål på 13 matcher för klubbens P16- och P17-lag och han drog till sig intresse från såväl tyska Borussia Mönchengladbach som engelska Brighton & Hove Albion som han var och provspelade med.

I Tvååker blev det bara ett inhopp under säsongen, men nästa år kan det bli spel i Allsvenskan – men det förutsätter att Falkenbergs FF, just nu på nedflyttningsplats, håller sig kvar när Allsvenskan avgörs på söndag.

ANNONS

– Han är en tia-typ. Elliot är en mycket lovande spelare som vi ser stor potential i. Han har sett att vi ger unga spelare chansen och har en bra miljö att utvecklas i. Vi är mycket glada över att han valt Falkenbergs FF och ser med spänning fram emot hans fortsatta utveckling, säger Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson till klubbens hemsida.

Nilsson säger även att Elliot Hintsa är tänkt för A-laget i utgångsläget.

Hintsa: ”Kommit till rätt klubb”

Elliot Hintsa är nöjd med nästa steg i den unga karriären.

– Det känns jättebra att ta steget till FFF. Det kommer att bli väldigt spännande och jag har hört mycket gott om klubben. Jag har hört att FFF är en väldigt familjär klubb som tar hand om sina spelare väl. Jag ser fram emot detta väldigt mycket, säger Hintsa till FFF:s hemsida.

Han fortsätter:

– Mitt mål är att fortsätta utvecklas som fotbollsspelare och jag känner att jag har kommit till rätt klubb, där jag kan få mycket stöd och hjälp med min utveckling och så klart konkurrera om en plats.

LÄS MER:Hintsa återvänder till HBK – för att konkurrera

LÄS MER:Tvååkers IF värvar Elliot Hintsa från Halmstads BK

LÄS MER:Utländska klubbar testar HBK-talanger

ANNONS