Oliver Hintsa lämnar Tvååker i division 1 för att återvända till Halmstads BK och kämpa för speltid i allsvenskan. Arkivbild.
Oliver Hintsa lämnar Tvååker i division 1 för att återvända till Halmstads BK och kämpa för speltid i allsvenskan. Arkivbild. Bild: Krister Andersson

Hintsa återvänder till HBK – för att konkurrera

Oliver Hintsa gick till Tvååker i ettan på lån från Halmstads BK i somras. Nu återvänder 19-åringen till en allsvensk klubb och är redo att ta upp kampen om speltid.
– Det är något man drömt om sedan man var liten, säger Oliver Hintsa.

ANNONS
|

Anfallstalangen Oliver Hintsa har en bra men tuff säsong bakom sig i ettan-klubben Tvååker.

Han lämnade Halmstads BK på lån i somras för att få mer speltid i och med att det inte blev någon serie för U21-laget.

– Sedan jag kom till Tvååker har jag fått spela väldigt mycket. Det har varit en pressad situation eftersom laget inte har legat bra till i serien, säger anfallstalangen.

Den södra ettan har varit ett riktigt getingbo där alla lagen har slagit varandra men där Tvååker varit indraget i bottenstriden.

– Det har varit en tuff men väldigt lärorik säsong. Jag har gjort mina 20 första seniormatcher och för det är jag jättetacksam mot Tvååker, säger Hintsa.

ANNONS

Åtta mål från anfallstalangen

19-åringen är nöjd med säsongen där det till slut blev åtta mål från anfallaren.

– Jag känner att jag verkligen har bidragit med mycket under min tid i klubben, säger han.

Att det varit en annorlunda säsong har inte gått honom förbi även om inte Hintsa känner att det har påverkat honom så mycket på planen.

– Jag är inte jättevan att spela inför mycket publik eftersom jag kommer från ungdomsfotboll, men flera av mina lagkamrater tyckte det var jobbigt när det var tomt på läktaren, säger han.

Nu lämnar Oliver Hintsa Tvååker för att återvända till HBK – och allsvenskan.

– Det är klart att det är annorlunda att komma tillbaka till en allsvensk klubb, men jag känner mig ändå trygg eftersom det är samma spelare kvar som när jag lämnade, säger han.

Van vid att konkurrera

Han är dessutom redo att ta upp kampen för att få speltid i Sveriges högsta fotbollsserie.

– Det är klart att man vill spela i allsvenskan, det är ju fotbollens finrum och något man drömt om sedan man var liten, säger Hintsa och fortsätter:

– Jag är dessutom van att konkurrera på min plats och det är något jag tycker är bra med ett lag med många bra spelare. Är man inte van att konkurrera får man nog en chock när man väl får det. Jag är uppvuxen med att kämpa i motvind och ser fram emot att fortsätta göra det.

ANNONS

Men först väntar lite vila för Hintsa efter en lång säsong.

– Och när träningarna drar igång i januari, då är jag tillbaka i HBK, säger han och skrattar.

LÄS MER:Stor lokal förankring i allsvenskt jagande HBK: ”Nyckeln för oss”

LÄS MER:Tvååkers IF värvar Elliot Hintsa från Halmstads BK

ANNONS