Fredrik Anderssons krav för att stanna i HBK – inför finalen

Fredrik Andersson vill ha bättre förutsättningar för HBK:s damer för att fortsätta som tränare till nästa år. En av knäckfrågorna: Bättre träningsplan.
– Vi accepterar inte den planen till nästa år, säger HBK-tränaren inför DM-finalen mot Onsala.

ANNONS
|

Halmstads BK damlag säkrade nytt kontrakt i division 1-fotbollen i serieavslutningen mot Onsala i helgen.

På torsdagskvällen väntar ”returmöte” i DM-finalen som avgörs på Tranevalls konstgräsplan i Harplinge.

En seger innebär damlagets första DM-titel efter debutåret 2016.

– Det är väldigt trevligt att få avsluta säsongen med en titelmatch. Vi sa när vi gick in i den här säsongen att det hade varit kul att gå långt i DM och etablera oss i division 1. Att spela om titeln innebär att båda målsättningarna infrias, säger HBK-tränaren Fredrik Andersson.

HBK kan avsluta året med en titel

HBK har alla spelare tillgängliga, sedan spelare skjutit fram en resa och lyckats byta tider på jobbet.

ANNONS

HBK kommer dessutom med en klar 7–2-seger i bagaget mot Onsala.

– Men det är en helt ny match nu och jag har sagt till tjejerna att vi inte har någon fördel av att vi vann i söndags. Onsala kommer komma med en helt annan energi, varnar Fredrik Andersson.

Fredrik Andersson kan avsluta sin första säsong som huvudtränare för damlaget med en titel.

Han är redan igång med planeringen inför 2021 och är inställd på att fortsätta nästa säsong också – men ställer samtidigt krav på bättre förutsättningar.

– Jag vill bli kvar och har ställt lite krav på saker som träningsplan för att vi ska kunna utvecklas vidare. Enda sättet att bli bättre är att träna och då måste man ha bra förutsättningar för det, säger ”Fidde”.

Fidde vill ha en bättre träningsplan

I år har HBK:s damer tränat på plan 11 på Sannarp. En plan som även skolungdomar tränar på på dagtid och är en av de mest använda.

– Det är det jag har varit mest kritisk mot och det accepterar vi inte till nästa år. Vi ska ha en av de bästa planerna för vi är högst rankat förutom vårt herrlag. Vi tillsammans med Halmia dam som är på Sannarp ska ha de bästa planerna där kan jag tycka.

ANNONS

Fredrik Andersson hänvisar till turordningslistan.

– Enligt den nya turordningslistan som ska gälla är division 1 dam före division 2 herr till exempel. Vi kommer få bra tider, det är jag helt övertygad om.

Ser du något skäl till att det skulle bli så att du inte blir kvar i slutändan?

– Egentligen inte. Det skulle vara om vi inte får några hyfsade förutsättningar. Då är det inte lönt. Men får vi lite eller mycket bättre ser jag stor utvecklingspotential i det här gänget och då vill jag gärna vara med.

LÄS MER:HBK säkrade kontraktet efter Moa Karlsson målshow

LÄS MER:Landslagslöftets hattrick tog Astrio till division 1

ANNONS