Magnus Haglund
Magnus Haglund Bild: Jari Välitalo

Haglund om den knappa speltiden för talangerna: ”Utlåningar är ett alternativ”

Det blir av allt att döma en lugn stängning av transferfönstret för HBK:s del. Samtidigt finns fortfarande möjligheten att låna ut unga spelare framöver.
– Varje enskilt fall är unikt, säger HBK:s manager Magnus Haglund.

ANNONS
LocationÖrjans Vall|
|

Natten mellan tisdag och onsdag stänger transferfönstret och för HBK, tvåa i Superettan efter 14 omgångar, verkar det bli en lugn sista dag.

Under sommaren har mittfältaren Oscar Petersson lämnat HBK för division 1-klubben Landskrona och Oliver Hintsa lånats ut till samarbetsklubben Tvååker.

Utan U21-serien har speltiden blivit knapp för flera spelare i HBK:s A-trupp.

– Det är ett speciellt år. Vi försöker lägga in matcher och ska möta Falkenberg igen den 8 september vilket är en jättebra match, men vi kan inte helt ersätta U21-serien, säger Magnus Haglund och fortsätter.

– Utlåning är ett alternativ. Oliver har spelat två matcher med Tvååker och gjort det bra. I hans fall var vi alla överens om att det var något bra.

ANNONS

När det gäller utlåningar tittar man på hur det ser ut i varje enskilt fall; speltid, konkurrens på positionen och hur lång vägen in i A-laget är.

Magnus Haglund konstaterar att en utlåning till en samarbetsklubb också går att göra snabbt även efter att transferfönstret stängt. Och då kan man också kalla tillbaka spelare över en dag.

I skrivande stund är det dock inte några fler utlåningar som är aktuella.

– Men det kan ändra sig på en dag.

Säkrade upp med rutinerade Sahlman

Förra veckan valde HBK även att registrera den förre HBK-målvakten Marcus Sahlman, som la handskarna på hyllan 2016, som backup inför hösten.

– Det är för att säkra upp helt enkelt och ha en rutinerad backup bakom de två vi har.

Ska Sahlman vara med i truppen till en Superettan-match måste dock HBK först omvandla hans amatöravtal till ett professionellt avtal.

LÄS MER:HBK-talangen har övervägt lån – vill vänta på chansen

ANNONS