Samuel Kroon fick agera vikarierande straffskytt när Rasmus Wiedesheim-Paul inte kunde ta straffen.
Samuel Kroon fick agera vikarierande straffskytt när Rasmus Wiedesheim-Paul inte kunde ta straffen. Bild: Krister Andersson

Samuel Kroon fick axla ansvaret när skyttekungen var yr

Skyttekungen och straffspecialisten Rasmus Wiedesheim-Paul kändes sig yr och kunde inte ta HBK:s straff vid ställningen 0–2. Då föll ansvaret på formstarke Samuel Kroon.
– Jag har satt alla mina straffar på träningarna så jag bestämde mig för att ta den, säger Kroon.

ANNONS
LocationÖrjans Vall|
|

Rasmus Wiedesheim-Paul fick en stenhård boll upp mot ansiktet i den första halvleken och blev liggandes med smärtor. Anfallaren kom ut till den andra halvleken men var inte tillräckligt fräsch för att slå straffen fram till 1–2.

– Jag var tveksam i paus om jag skulle kunna spela men så snackade jag med Simon (Bakkioui) och vi kom överens att jag skulle testa. Jag sa till i paus att blir det en straff så kommer jag inte kunna ta den, säger Wiedesheim-Paul som efter matchen både var yr och hade problem att öppna käken.

I stället fick Samuel Kroon ansvaret från elva meter.

ANNONS

– Det kom väldigt plötsligt att jag skulle ta straffen. Rasmus brukar alltid ta dem och han är väldigt säker men nu kände han sig inte så bra. Sen har jag satt alla mina straffar på träningarna så jag bestämde mig för att ta den, säger Kroon och fortsätter:

– Jag brukar alltid lägga den med en sned bredsida i högra hörnet men sen ser jag i sista sekund att målvakten går åt det hållet så jag hinner precis ändra om och slå den i andra hörnet.

Ville haft ytterligare en straff

Kroon fixade även kvitteringen fram till 2–2 efter att ha snappat upp en boll i straffområdet. Han var själv inblandad i en annan straffsituation senare i den andra halvleken där han efter matchen visar upp ett stort dobbmärke på sin vänstra axel.

– Jag nickar i straffområdet och då får jag en spark upp mot huvudet. Jag förstår inte hur jag inte kan få den. Han träffar mig med foten rätt hårt. Man ska inte skylla på något och vi borde ha vunnit ändå, men vi hade inte domaren med oss ikväll.

LÄS MER:HBK föll mot nykomlingen efter sent mål

ANNONS