Jonna Adlerteg tog EM-silver i barr både 2013 och 2018. Den förstnämnda medaljen var svensk gymnastiks första i ett Europamästerskap på ett halvt sekel. I maj tävlar Adlerteg i SM i Halmstad arena – om coronaläget tillåter ett mästerskap.
Jonna Adlerteg tog EM-silver i barr både 2013 och 2018. Den förstnämnda medaljen var svensk gymnastiks första i ett Europamästerskap på ett halvt sekel. I maj tävlar Adlerteg i SM i Halmstad arena – om coronaläget tillåter ett mästerskap. Bild: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån/arkiv

Kravet för att mästerskapet ska återkomma till Halmstad

Gymnastik-SM återvänder till Halmstad arena.
I år får herreliten dessutom sällskap av Sveriges bästa damer.
– Men det är under förutsättning att vi får ha tävlingar, säger Halmstad Frigymnasters ordförande Michael Hedlund.

ANNONS
LocationHalmstad Arena|
|

Hemmaklubbens landslagsgymnaster Christopher Soós och Filip Lidbeck vann båda guld i grenfinalerna när senior- och junior-SM i manlig artistisk gymnastik avgjordes i Halmstad arena i oktober 2020.

Den 27–30 maj är det dags igen. Och den här gången är det tänkt att även senior- och junioreliten på damsidan med dubbla EM-tvåan Jonna Adlerteg, Eskilstuna GF, i spetsen ska tampas om medaljerna.

– Vi vill gärna köra manligt och kvinnligt tillsammans under samma helg. Vi har lyckats några gånger, men det beror på vilken tävlingskalender de har där man måste ta hänsyn till EM, VM och vissa år OS också. Men nu har vi lyckats få ihop det, säger Michael Hedlund.

ANNONS

En förutsättning är dock att smittskyddsmyndigheterna lättar på coronarestriktionerna kring tävlingar för icke yrkesverksamma idrottare. I dagsläget går ett SM inte att genomföra.

– Vi har förberett allting tillsammans med Halmstad arena och hela tiden haft en mycket bra dialog. Men allt bestäms av flera aktörer. Kommer vi inte åt arenan så spelar det ingen roll hur mycket vi har planerat, säger Michael Hedlund.

Finns det någon deadline för när ni måste veta?

– Nej, vi har gått ut till klubbarna och sagt att vi kommer att dra på det så länge som det bara går. Hoppet är det sista som överger oss.

Blir det inget SM i maj finns en reservplan som innebär att Halmstad Frigymnaster i stället försöker genomföra mästerskapet helgen 26–28 november, som egentligen är vikt för Svenska cupen.

LÄS MER:OS-drömmen krossad för Halmstadprofilen – missar EM

LÄS MER:Halmstadprofilerna tog dubbla guld i hemma-SM

ANNONS