HBK:s nyförvärv tvingades till dubbla knäoperationer

Regn, vintermörker och snålblåst spelar ingen roll.
Halmstads BK gläds över att få träna igen – och inte minst nyförvärvet Emmy Zetterberg, 20, som är tillbaka efter dubbla knäoperationer.
– Det är två och ett halvt år sedan jag spelade fotboll, säger hon.

ANNONS
LocationHalmstad Arena IP|
|

Det står fortfarande IF Böljan på Emmy Zetterbergs träningsoverallsjacka. Men det är Halmstads BK som är ny klubbadress för mittfältaren sedan strax före jul.

Hon är inte obekant med Halmstad eftersom hon spelade division 1-fotboll med IS Halmia 2015–18. Men övergången till HBK innebär en nystart på flera sätt.

Dubbla knäoperationer har satt hennes fotbollskarriär på sparlåga under de senaste åren.

– Jag opererade mig för första gången i april 2019 efter att ha dragit korsbandet i februari på försäsongen. Men de gjorde fel första gången så jag fick göra om det i december igen, berättar Emmy Zetterberg – som är dotter till förre proffsstjärnan Pär Zetterberg.

ANNONS

”Är extra sugen”

Vägen tillbaka till fotbollsplanen har varit lång och mödosam. Men nu är hon där.

– Det är roligt. Man är extra sugen när man har varit skadad och är taggad på att komma i gång, förklarar hon i blötan och blåsten vid Halmstad arenas konstgräs.

Var det någon gång fara för att du inte skulle komma tillbaka alls?

– Nej, jag har alltid velat spela fotboll. Det har mer bara varit jobbigt att komma tillbaka. Det fick ta sin tid.

Varför blev det HBK?

– Delvis för att jag tycker om tjejerna som är här och även tränaren. Jag har spelat med några av dem innan. Sedan känns det som rätt ställe att börja på när man har varit borta så länge och man framför allt ska ha kul och trivas. Jag känner att jag ser en utveckling för mig här.

Halmstads BK slutade sjua under debutsäsongen i division 1 i fjol. Emmy Zetterberg är ett av fyra nyförvärv. De andra är Alma Haglund, Centern, Emilia Thydell, Snöstorp Nyhem, och Vilma Rydell, Gardner-Webb University i USA.

Tunga spelarförluster

Skyttedrottningen Moa Karlsson till allsvenska Vittsjö och yttern Alexandra Hellekant till Jitex i Elitettan är tunga förluster, men Karlsson kommer tillbaka på lån under våren genom det samarbete som HBK har inlett med Vittsjö.

ANNONS

Mittfältaren Alva Hed, 21, är kvar och glad över att kunna träna med hela laget igen för första gången sedan i början av oktober.

– Vi har kört lite på Galgberget och sprungit i små grupper. Men så här lång paus från fotbollen har jag aldrig haft så det är kul att vara tillbaka, säger hon.

Hur går dina tankar inför säsongen?

– Man hoppas först och främst på att det blir en normal säsong. Men man får ta det för vad det är. Vi får träna nu och får göra det så bra som möjligt tills säsongen börjar. Hur säsongen blir får vi se då.

Derby i hemmapremiären

HBK – som inför 2021 har flyttas över från den mellersta Götalandsettan till den södra gruppen – inleder seriespelet borta mot Hammenhög helgen 10–11 april.

Redan helgen efter vankas det första Hallandsderbyt hemma mot Laholms FK.

– Derby är alltid kul, så hoppas att det blir lite publik som kan titta också, säger Alva Hed.

LÄS MER:HBK värvar från kända fotbollsfamiljen

LÄS MER:HBK-stjärnan till allsvenskt topplag – i ett nytt samarbete

ANNONS